<p>De Tandarts Anders - Genk</p>

Algemene tandheelkunde

een (half)jaarlijkse controle bij de tandarts is een must. Aan de hand van klinische en radiologische bevindingen, evalueren we de aanwezigheid van gaatjes alsook de gezondheid van het tandvlees.

Indien nodig voeren we een grondige gebitsreiniging uit en maken we vervolgafspraken voor het verzorgen van de gaatjes.

Tandpijn is meestal het gevolg van te weinig periodieke controles, maar ook dan proberen wij u zo snel mogelijk uit de nood te helpen.

Esthetische tandheelkunde

Via correcties, groot of klein, geven wij u de glimlach die u wenst

Dit kan via composietvullingen, porseleinen facetten, kronen of implantaten

Ook het bleachen van uw tanden is een mogelijkheid

 

Prothese

Indien een tand door een gaatje of een vulling erg verzwakt is, kan een kroon de ideale oplossing zijn om de levensduur van de tand te verlengen.

Een kroon is een porseleinen omhulsel dat over de tand gezet wordt.

Indien een tand ontbreekt kan deze vervangen worden door een brug of een implantaat. Een brug zit vast aan de tanden rond de ontbrekende tand. Een implantaat is een vervanging van de wortel van de ontbrekende tand waarop later een kroon gezet wordt.

Kronen, facetten en bruggen kunnen ook gebruikt worden om het uitzicht van tanden te verbeteren.

Verder hebben wij veel ervaring in het vervaardigen van uitneembare prothesen (kunststof of chroom-cobalt). Zo kunnen uw tanden vervangen worden en kunt u terug kauwen en lachen als voorheen.

 

Parodontologie

Is uw tandvlees rood, gezwollen, snel bloedend en heeft u eventueel een slecht ruikende adem, dan heeft u gingivitis. Indien dit onbehandeld blijft kan dit leiden tot parodontitis, waarbij tanden en tandbeen verloren gaan.

Oorzaak hiervan is vaak onvoldoende tandenpoetsen en tandsteen.

U krijgt bij ons de nodige mondhygiëne adviezen alsook een grondige verwijdering van het tandsteen. Indien nodig verwijzen we u door naar een collega parodontoloog.

 

Endodontie

Indien een tand blijft pijn doen is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk. Hiervoor gaan wij de tandzenuw verwijderen en de wortelkanalen vullen. Indien nodig verwijzen we hiervoor naar een collega endodontoloog.

Kaakgewrichtsproblemen

Pijn, kraken, knappen, ochtendstijfheid, knarsen, klemmen, duizeligheid,… duiden dikwijls op een kaakgewrichtsprobleem. Afhankelijk van de ernst en de oorzaak zijn kinesitherapie, pijnstillers of een relaxatieplaat aangewezen.

Kindertandheelkunde

Zodra de eerste melktandjes doorbreken moeten de tanden gepoetst worden met aangepaste tandpasta. Verder is het wenselijk dat uw kleine spruit dan ook al meegaat naar de tandarts, voor kennismaking en controle van de tandjes. Optimaal onderhoud van de melktandjes is namelijk een goede garantie voor een gezond gebit op volwassen leeftijd.

Verder volgen we de groei van de kaken en de tanden op, indien nodig verwijzen we door naar een collega orthodontist voor snel ingrijpen bij gelaatsgroei- of tandproblemen.

Narcodontie

Soms is het nodig kinderen onder volledige narcose tandheelkundig te behandelen. Indien het kind te jong is of de behandelingen te uitgebreid zijn verwijzen wij de kinderen hiervoor door naar collega Vanspauwen in het ZOL Genk voor verdere zorgen.

Orthodontie

Orthodontie houdt zich bezig met de stand van de tanden en de relatie tussen boven- en onderkaak, met als doel een optimaal functioneren en een optimale esthetiek.

Spraak (lispelen, tongpositie ed), ademhaling en groei zijn hierbij van groot belang en daarvoor werken wij samen met logopedisten en kinesisten.

Naast de klassieke behandelingen met losse en vaste apparatuur (beugels en blokjes) zijn wij ook gespecialiseerd in behandelingen met quasi onzichtbare apparatuur (Trioclear en Clearcorrect).

Wij bieden orthodontische behandelingen aan voor zowel volwassenen als kinderen.

closure_region